Träna ute!! Håll kroppen frisk och sund!!

Att träna utomhus är ett bra sätt att hålla kroppen frisk och sund och inte bara fysiskt utan även mentalt. Naturen har en kuslig förmåga att förnya och föryngra våra trötta och stressade sinnen.

Är det bättre att träna inomhus eller utomhus?
Trots allt kan träning utomhus förbättra energinivån och minska stress i större utsträckning än att träna inne. Men om din livssituation är ett kaos, så bry dig inte om det – det finns gott om fördelar med att träna inne också.

Att träna ute sänker blodtrycket och minskar stress.
Studier har visat att fysisk aktivitet utomhus sänker en persons blodtryck och hjärtfrekvens. Som ett resultat av det känns träning utomhus mindre ansträngande än liknande träning inomhus, vilket i sin tur driver dig närmare din maximala prestanda.

Träna ute förbättra ditt humör och minska nedstämdhet.
Utomhusträning ger en boost för din mentala hälsa utöver inomhushallarna. Förbättrad självkänsla, lågkostnad, Enkel åtkomst till Moder Natur. Att spendera tid i skogen, vandra i berg och bara vara ute kan leda till betydande hälsofördelar. Studier har visat att promenader i skogen kan förbättra blodtrycket, öka mental hälsa och minska cancerrisken.

Hälsofördelar med att vara ute och gå
Ökad kondition (hjärta och lunga). minskad risk för hjärtsjukdomar och stroke. Förbättrad hantering av tillstånd som hypertoni (högt blodtryck), högt kolesterol, led- och muskelsmärta eller stelhet och diabetes.

Träning utomhus har många fördelar jämfört fysisk träning på ett gym. Det första är att du knappt behöver några träningsredskap för dina övningar, till skillnad från när du tränar på ett gym som är proppfullt  med  dyra och komplicerade maskiner. När du tränar ute i det fria, behöver du inte stå ut med beteendet hos andra människor.

Ett fitnesscenter har oftast en tråkig och klaustrofobisk atmosfär. Att träna utomhus är oftast roligare och mera underhållande. Istället för att betala dyra gym medlemskap, träna utomhus kostar inte ett öre. Du får också obegränsat av frisk luft och solljus, tänk bara på att inte glömma solkräm..

Utfall är en bra övning utomhus.
Denna övning är bra för varenda muskel i benen inklusive rumpan. Det finns olika typer av utfall, när du står stilla, när du går och omväxlande utfall som kan göras under träningen utomhus.

Armhävningar
Ingen utomhus träning kommer att vara komplett utan armhävningar, dessa är mycket bra för att träna din överkropps muskler. Standard grepp, brett grepp och smalt grepp är de tre grundläggande armhävningar som ger bra träning för axlar, bröst och triceps.

Knäböj
Är också en bra övning som kan ingå i ditt personliga träningsprogram

Step ups och räckhäv
Dessa övningar är också bra när du tränar ute i naturen och kan göras med hjälp av en trädgårdsbänk, en stor sten eller olika typer av lekredskap, Tänk på att det är viktigt att du gör dessa övningar rätt, annars kan du skada dina muskler. Skaffa en personlig tränare om du tränar för första gången, då kan tränaren vissa de korrekta rörelserna.

Löpning
Sprinta upp för backe är utmattande och brutalt, men bra om du är atletiskt bygd.

”Gå som en anka”
denna övning kan du också inkluderas i din träning utomhus. Det är en enkel övning men tuff, sätt dig på huk som en anka håll låren parallella med marken och sedan är det bara att börjar gå. Du kan gå tio steg fram och sedan tio tillbaka. Total utmattning är garanterad, bra träning för lår och ben.

Du kan prova alla dessa övningar varje gång du tränar eller växla mellan dessa, så att du inte blir uttråkad av att upprepa samma övningar hela tiden.

Håll dig frisk och sund med träning utomhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *