Sluta lek och få resultat

Majoriteten av svenskarna tränar inte och många av de som tränar får dåliga, mediokra, eller inga resultat alls,  och detta beror troligtvis på att de inte gör det bästa av sin träningstid. Följande gäller inte för dig om du elit  tränar och är atletisk eller är en bodybuildare.

Men om du är som de flesta människor som är intresserade av att få bort överflödigt fett, mer energi, må bättre, och vill i allmänhet förbättra kvaliteten på ditt liv, läs vidare.

Du bör träna hela din kropp 2-3 gånger per vecka.
Är du en bodybuildare? -Om inte, sluta träna som en. Glöm då att du ska träna visa delar av kroppen ​ och på andra ”kreativa” sätt dela upp din styrketräning. träna istället hela kroppen 2-3 icke på varandra följande dagar i veckan.

För några år sedan, gjorde jag som många andra människor, jag delade upp mina styrkeövningar, jag tränade ben, rygg och biceps en dag och bröst, axlar och triceps nästa. När jag tänker på det nu, så är det inte så överraskande att så många som tränade styrketräning fick axelskador. (Lyckligtvis var inte jag någon av dem) Vår kropp fungerar på ett integrerat sätt och att isolera muskler är ganska omöjligt, så många som tränade på detta sätt, övertränade deras axlar.

Bodybuildarmodellen
Då, var de flesta träningspass baserat på bodybuildarmodellen. Jag vet inte varför, eftersom det verkligen är föga meningsfullt om man tänker på det men det är så det gjordes. ”När du vet bättre, gör du bättre”, så jag har nu gått vidare från denna metod och sprider nu evangelium om träningen av hela kroppen.

För de flesta människor som tränar, så är deras mål att gå ner i vikt. Tre styrketräningspass där du tränar hela kroppen varje gång per vecka kommer att hjälpa dig att uppnå ditt mål fortare än om du delar upp musklerna. (Om du verkligen vill eller behöver dela din träning, dela då upp under/överkroppen.)

Koncentrera dig på sammansatta övningar, de övningar som använder fler muskler.
Din träning rutin bör bestå främst av övningar som knäböj, utfall, press, rodd, armhävningar och deadlifts och Pulldowns etc. Förutom att dessa övningar är mer funktionella (verkliga rörelser), kommer du bränna mer kalorier när du gör dessa övningar, än vad du kommer göra när du utför isolerade övningar så som biceps och kickbacks Triceps.

Sluta med de långtråkiga monotona konditionspassen.
Om du är som människor i majoritet och ditt primära mål är fettförbränning, och tillbringar timme efter timme med lågintensivträning så är det inte bara ineffektivt, det ökar också risken för repetitiva rörelseskador. En studie för några år sedan visade att intensiteten i träningen och inte varaktighet i träningen är nyckeln till att förebygga hjärtsjukdomar och att gå ner i vikt.

Istället för att lågintensiva träningspass bör du utför intensiva intervallträningspass. Det tar mindre tid och är mycket mer produktivt. Du kan bli friskare och mer tränad utan att spendera massor av timmar i gymmet, du behöver bara få ordentlig vägledning och vara villig att utmana dig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *