Träna med löpband

Använd de program och inställningsmöjligheter som ditt löpband erbjuder för att maximera effekten av din träning.

De flesta människor vill vara säkra på att de får mesta möjliga valuta för varje minut de kör konditionsträning, så det är viktigt att veta den relativa effektiviteten för varje maskin. De tre mest använda och tillgängliga konditionsmaskinerna är löpbandet, crosstrainern och cykeln. Alla dessa maskiner har potential att bränna mängder av kalorier, men effektiviteten är direkt relaterad till din intensitetsnivå.

Ställ in bandet och variera löpandet.

Löpbandet är förmodligen den minst förlåtande av cardiomaskinerna eftersom du när du ställt in hastighet och lutning, är tvungen att hänga med bandet. Detta är bra för kaloriförbränningen eftersom det tvingar dig att bibehålla en viss intensitet. Försök att alltid ha en lutning på åtminstone 1-2 procent för att öka kaloriförbrukningen och variera mellan olika program, inklusive kullar och intervaller, för att undvika att förbränningen planar ut.

Tips för att maximera förbränningen.

Ett bra sätt att övervaka din intensitetsnivå när du använder valfri konditionsmaskin är att bära en pulsmätare eller använda maskinens inbyggda. De flesta maskiner har skärmar som visar en uppskattad kaloriförbrukning och de hjälper dig att vara medveten om dina intensitetsnivåer. Många kan programmeras att pipa när du går under en viss pulszon. Ett annat effektivt sätt att hålla din kaloriförbränning maximerad är att konsekvent variera träningen du utför. Om du använder samma maskiner och kör samma pass varje gång, kommer din kropp att anpassa sig och du bränner färre kalorier, för att så småningom riskera att stanna i utveckling.
Beräknad kaloriförbränning.

Löpband, crosstrainer och cykel ger alla bra kaloriförbrännande träning, men den som kommer att ge dig högst förbränning är den du är mest benägen att använda med hög intensitet. Välj alltså den maskin du trivs bäst med att jobba hårt på inte den där du kan spendera en halvtimme utan att anstränga dig.

Träna med ditt löpband på morgonen innan frukost för bästa resultat. Har du ditt löpband hemma så finns det inga hinder med att träna på morgonen eller hur? Du kan inte skylla på att det är för kallt eller att det regnar ute. Hur mycket smidigare och enklare kan det egentligen bli?
Är du lite trött och seg så är det helt perfekt att ställa sig på löpbandet en stund för att riva start på energin på ett positivt sätt. Tänk dig att sätta dig i soffan med ett mycket gott samvete samtidigt som du känner den brusande känslan i kroppen för att du har rivit igång din sovande kropp ordentligt.

Med ett löpband kan du enkelt justera din muskelträning på de olika inställningar man kan göra vid justeringar på olika lutningar och samtidigt ha stenkoll på din kaloriförbrukning. Ett löpband är perfekt för dig som vill ha ditt träningscenter hemma i din bostad. Så tveka inte investera i ett din egen personliga tränare som du kan bestämma över, du kommer absolut inte att ångra dig.

Åsikter om löpband

Det finns olika åsikter om vad man tycker med löpband. En del tycker att det är mycket skönare att köra löpning ute i naturen på grund av att man helt enkelt inte tycker att det är trist om det regnar eller är när det kanske är snöstorm. Eller så har också sköna löpar banor omkring sig med natur osv och kanske inte bor mitt inne i city.

Löpbandet är mycket bra som ett komplement om man tycker att vädret inte tillåter att springa/jogga ute. Dessutom kan du köra ditt träningspass precis när du vill!

Mer som är enklare att med löparband är intervaller. Vrider du upp hastigheten har du inte mycket mer att välja på än att köra på och öka tempot. När du är ute och springer på ett plant ställe så kan det vara lite mer motigt att öka på tempot, du har ingen som pushar dig på samma sätt. Med löpbandet har du din egen tränare som du kan bestämma lite över och visst låter det som ett perfekt träningspass!

Gå ned i vikt med löpband

Gå ned i vikt enkelt med ett löpband hemma samtidigt som du kikar på ditt favoritprogram. Här kommer ett pass där du kan tävla mot dig själv och som du lätt kan anpassa efter din egen nivå.

I 10 minuter värmer du upp i lugn löpning men öka sedan farten de sista tre minuterna men ändå så att du kan prata utan att känna att det är för ansträngande. När du har värmt upp i 10 minuter ökar du hastigheten med 1 km/h och detta fortsätter du med tills du gjort 6-8 ökningar. När du gjort detta så varvar du med 5-10 minuter lugnare joggning.

Ett tufft pass för de som är vana löpare är progressiv backe.

Värm upp i 10 minuter och i löpning och öka sedan de sista 3 minuterna men ändå så att du kan prata samtidigt. Öka sedan lutningen med 1 % och spring en minut, efter den minuten så ökar du med 1 % igen. På detta sätt fortsätter du tills du känner att du inte orkar löpa hela minuten. Där är du värd en vila och sänk bandet och gå nu i 3 minuter. Efter dina 3 minuter börjar du jogga lugnt och det gör du i 1 minut. Sista minuten ökar du hastigheten på backen, den hastighet du ska ha och denna upprepar du 3-5 gånger.

Här har du 2 olika pass du kan köra och rekommendationen är att du kör 3 gånger i veckan med på löpband och variera det med de andra dagarna med promenader. Det bästa är att gå promenaderna på morgonen, då förbränningen är som störst. Om du rör på dig varje dag är det inte svårt att gå ner i vikt. Självklart måste du tänka på kosten samtidigt som du har bestämt dig att gå ner i vikt. Att sedan kombinera löpbandet med styrketräning är ändå bättre. Muskler gör att du förbränner även på natten när du sover. Ju mer muskler ju mer förbränning, i kombination med kosten kommer du att lyckas med dina mål.

Träningstips med löpband

Det första du behöver göra är att du införskaffar ordentliga skor för att kunna springa, löpa på ett sätt som får dig att inte få ont i benhinnor eller fötter. Välj skor med omsorg och tänk inte på att det kostar för mycket, det är viktigt att din kropp mår bra när du löptränar, annars får du lätt skador.

När du börjar använda ditt löpband är det också viktigt att du sätter upp ett mål. Du kanske vill gå ner i vikt, eller få upp din kondition? Det är jätte bra att sätta upp detta mål samt ha en träningsdagbok där du lägger in alla dina träningspass och vikt. Förslagsvis kan du lägga in din vikt varje fredag morgon.

Att köpa inför din nu sunda livsstil:

Ordentliga löparskor
Pulsband
Sköna träningskläder som du kan löpa i och inte svettas ihjäl så det bara blir jobbigt
Förslagsvis en kalender som du kan använda som en träningsdagbok. Det finns även på nätet som du kan använda gratis.

Här kommer lite pass du kan köra som är van eller nybörjare.

Värm upp i 10 minuter och öka sedan farten men ändå så att du kan prata på ett sätt som känns bra utan att anstränga dig för mycket. Denna hastighet som du är på nu kommer att vara din vilohastighet. Dina intervaller ökar du med 2-4 km/h och löper i denna hastighet i en minut. Efter denna minut backar du tillbaka till din vilohastighet som jag skrev ovan. När du sedan har upprepat detta 18-20 gånger kör du nedvarvning i 10 minuter där du sakta ner de sista 2 minuter och går.

Detta är en av olika träningspass du kan köra på löpbandet. Att ha ett löpband i hemmet gör att du alltid har din träning tillgänglig och löpbandet som ger dig dina stora muskler är en perfekt fettförbränning och det lättaste sättet att gå ner i vikt på.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *