LCHF

LCHF står för Low Carb High Fat, eller Lågkolhydrat-Högfett. Det är en typ av diet som fokuserar på att minska kolhydratintaget och öka fettintaget för att främja viktminskning och eventuellt förbättra vissa hälsoindikatorer.

LCHF-dieten innebär vanligtvis att man får mest av dagliga kalorier från fett, med en mindre andel som kommer från protein och en ännu mindre andel som kommer från kolhydrater. Detta innebär vanligtvis att man konsumerar färre kolhydrater, vanligtvis mindre än 50 gram per dag, och mer hälsosamma fetter som avocado, olivolja och nötter. LCHF-dieten tillåter konsumtion av en mängd olika livsmedel, inklusive kött, fisk, ägg och grönsaker med lågt kolhydratinnehåll, men rekommenderar vanligtvis inte konsumtion av processade livsmedel, söta livsmedel och spannmål.

Det finns viss forskning som tyder på att LCHF-dieten kan vara effektiv vid viktminskning och kan ha andra hälsofördelar, inklusive att förbättra blodsockerkontrollen och minska inflammation. Men LCHF-dieten kan inte vara lämplig för alla och det är viktigt att tala med en vårdgivare innan du påbörjar någon ny diet, inklusive LCHF-dieten, för att avgöra om den är säker och lämplig för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *