Kolhydrater som bränner fett

Resistent stärkelse är en typ av fiber som finns naturligt i många kolhydratrika livsmedel såsom potatis, ris och bönor, särskilt när dessa livsmedel kyls ner. Denna fiber är en av de mest sensationella inom näringsutveckling och hälsa på många år, enligt experter. Resistent stärkelse har fått sitt namn eftersom den motstår mat smältningen i kroppen, vilket gör att den påverkar viktminskning och hälsa positivt.

Forskning visar att resistent stärkelse ökar kroppens förmåga att bränna fett och minskar hungern, vilket gör det till en viktig del av varje viktminskningsplan. Studier visar också att resistent stärkelse förbättrar blodsockerkontrollen, förbättrar immuniteten och kan minska cancerrisken.

Resistent stärkelse fungerar genom att det tar upp plats i matsmältningssystemet, vilket gör att det är mycket mätande. Ditt matsmältningssystem kan inte smälta eller absorbera resistent stärkelse, så det går inte ut i blodet. Detta innebär att de kolhydrater som skulle lagras undan som fett när du äter mer än du kan bränna inte omvandlas till fett.

Resistent stärkelse ökar också din kaloriförbränning och stänger av hunger hormonerna, vilket hjälper dig att bli av med oönskade kilon. En annan fördel med resistent stärkelse är att den blir jäst när den når tjocktarmen, vilket skapar nyttiga fettsyror, inklusive en som kallas Butyrat. Butyrat kan blockera kroppens förmåga att bränna kolhydrater och hindra levern från att använda kolhydrater som bränsle, vilket gör att kroppen i stället bränner kroppsfett.

Studier visar att resistent stärkelse uppmanar kroppen att producera mer mättnadshormoner, vilket kan stänga av hunger och minska matsuget. Djurstudier har också visat att resistent stärkelse kan förebygga cancer, diabetes och hjärtsjukdomar samt stärka immunförsvaret.

Så nästa gång du tänker på att skippa potatisen eller riset i din måltid för att minska kalorierna, tänk igen. Att inkludera livsmedel som innehåller resistent stärkelse i din kost kan vara nyckeln till viktminskning och hälsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *