Hoppa hopprep träning

hoppa hopprep

Hoppa hopprep är en träningsform som har blivit allt mer populär de senaste åren, särskilt bland yngre generationer. Hoppa hopprep är en rolig och effektiv träningsform som kan passa för många olika mål och behov, och som kan anpassas till olika förmågor och nivåer. En av de stora fördelarna med hoppa hopprep är att det är en form av träning som är lätt att komma igång med, och som kan utföras av nästan vem som helst. Du behöver bara ett rep och sedan är du redo att komma igång. 

När hoppade du hopprep senast? Det är billigt och och du kan bära med dig hopprepet överallt – Och bränner mer kalorier än du kanske tror.
Vilken träningsutrustning säljs för under 200 kr, får plats i en väska, kan användas av hela familjen och förbättrar din kondition samtidigt som musklerna tonas? Och genom att använda det i bara 15-20 minuter kommer att bränna bort kalorierna från en glass? Svaret: ett hopprep. Om du vill gå ner i vikt ska du definitivt hoppa hopprep, men det finns också många andra fördelar med att hoppa hopprep. Det är en av de enklaste formerna av träning du kan göra och det är roligt också.

När du hoppar hopprep tränar du både styrka och kondition på samma gång. Repet ger motstånd och kräver att du använder dina armar och ben för att hoppa. Dessutom är det en form av träning som är bra för balans och koordination, eftersom du måste hålla balansen och koordinera dina rörelser medan du hoppar över repet.

Köpa Hopprep

Om du älskar att hoppa hopprep och vill ta din träning till nästa nivå, har vi den perfekta produkten för dig – Star Gear Speed Rope Denna version av  hopprep kommer att ta din träning till nya höjder.

Star Gear Speed Rope är tillverkad av högkvalitativa material och är designad för maximal prestation. Dessutom har den ergonomiska handtag som ger en bekväm grepp som inte slirar. Det här hopprepet är också längre än grundläggande hopprep, vilket gör det idealiskt för högintensiv träning.

Om du vill förbättra din kondition och maximera din träning, är Gear Speed Rope det perfekta valet för dig. Så varför inte uppgradera och se hur mycket bättre din träning kan bli?

Läs mer om Star Gear Speed Rope

Köp hopprep Star Gear Speed Rope

De vanligaste frågorna om att träna med hopprep:

Vad är hopprep bra för?

Hopprep ger en fantastisk konditionsträning som tränar hela kroppen.  Dina armar blir snyggare, dina magmuskler tränas och dina ben kommer bli vältränade!

hoppa hopprep gå ner i vikt?

Hopprep kan minska fettet på din mage  Med högintensiv intervallträning som hopprep är, kan det kopplas till snabbare fettförlust.  Hopprep kan få fram dina magmuskler betydligt snabbare än situps. Hopprep är ett verktyg som gör att du kan bränna väldigt mycket kalorier, stärka din core och dina lårmuskler och stabiliserar bäckenet. Det är en bra kardiovaskulär träning som använder hela kroppen.

hur länge ska man hoppa hopprep?

Även om du hoppar i mycket måttlig hastighet bränner du 10 till 16 kalorier per minut. Träna i tre 10-minuters omgångar och du förbränner 480 kalorier på en halvtimme. Enligt många experter är 10 minuters hoppande med hopprep ungefär motsvarande att springa 1.6 kilometer på 8-minuter.

Är 1000 hopp om dagen bra?

”Du kommer inte att gå ner i vikt bara genom att hoppa 1 000 hopp varje dag”. Sex till åtta minuter om dagen räcker inte helt för att ge dig den kardiovaskulära träningen du behöver för att konsekvent gå ner i vikt och skapa den kropp du vill ha.

Hur många hopp om dagen?

Som sagt, alla kommer inte klara av att göra en kontinuerlig, intensiv hopprepsträning. Om du stannar upp för att trassla upp repet oftare än du vill är det mer praktiskt att sikta på 30 minuters rephoppning med måttlig intensitet.

Hoppa hopprep vs löpning?

När du går eller springer belastar du hälen. Med rephoppning håller du dig högt på tårna och använder kroppens naturliga stötdämpare. ”rephoppning belastar benen mindre än att jogga eller springa om det görs ordentligt. Om inte, kan det belasta mer” Nybörjare hoppar vanligtvis högre än nödvändigt,

Hur länge ska en nybörjare hoppa rep?

”Arbeta in hopprep som en del av din träningsrutin varan dag.” nybörjare ska sträva efter att göra intervaller på en till fem minuter, tre gånger i veckan. Mer avancerade utövare kan prova 15 minuter och långsamt öka till en 30-minuters träning, tre gånger i veckan.

Jag är säker på att vi alla kommer ihåg våra skoldagar då vi skulle hoppa hopprep antingen ensam eller i en stor grupp. Det finns många typer av hoppning så som dubbelhopp, hoppa på ett ben framåt och bakåt.

Grundläggande hopp: Håll dina fötter tillsammans med armbågarna nära dina sidor. Håll repet bakom dig när mitten berör golvet precis bakom dina hälar. Sväng repet och hoppa några centimeter från marken när repet svänger sig framåt. Flytta handleden och underarmarna, inte axlarna. Upprepa detta så länge du kan.

Bakåt grundläggande hopp: Detta är samma som ett vanligt grundläggande hopp förutom att riktningen ändras. Du börjar med repet framför dig och svänger det till ryggen när du hoppar. Detta är svårare eftersom du inte ser repet komma och måste samordna dina rörelser mer effektivt.

Alternativt fothopp: Du kommer att svinga repet som du skulle göra i ett grundläggande hopp, men den här gången när repet kommer runt kommer du att hoppa från en fot till en annan. Det är som att jogga på plats och hjälper dig att genomföra snabbare hopp under en viss tid.

Springande alternativt fothopp: Detta liknar ett alternativt fothopp förutom att du kommer framåt när du hoppar rep. I grund och botten kommer du springa medan du också hoppar över repet i en framåtriktad rörelse. Vissa övar så att de också kan utföra detta bakåt. Det krävs en hel del koordination och balans för att slutföra, men är en bra fettförbrännings övning.

Dubbelhopp: Detta hopp är ganska svårt att genomföra eftersom du måste hoppa högre och flytta repet dubbelt så snabbt som på ett grundläggande hopp. När du hoppar ska du ha svingat repet under dig två gånger innan du landar. När du hoppar igen efter landningen ska du ha repet under dina fötter två gånger till. Denna övning bygger smidighet och hastighet.

Fördelarna med att hoppa hopprep är många

Nu när vi har pratat om hur effektiv hoppningen med hopprep är måste vi prata om de olika fördelarna som hoppningen tillför din träning.

  • När du hoppar kan du förbränna cirka 1300 kalorier/timme (vilket faktiskt är ganska mycket) Att hoppa hopprep är en Högintensiv intervallträning.
  • En annan stor fördel mot att springa är att man lätt kan hoppa inomhus och inget dåligt väder eller trafik kan komma i vägen för denna övning.
  • Hoppa hopprep hjälper oss att tona musklerna också samtidigt vara en supereffektiv viktminskningsövning.
  • Det bidrar till att förbättra våra energinivåer, balans, koordination och smidighet. Enligt en studie som publicerades i Research Quarterly for Training and Sport, att hoppa rep i fem minuter varje dag under fyra veckor, förbättrades den fysiska arbetsförmågan avsevärt hos kvinnliga personer.
  • Det anses vara en av de bästa och mest effektiva övningarna för uthållighetsträning.
  • Hoppa rep är en övning som hjälper till att tona lår och vadmuskler. Det gör också underverk för dina armar och magmuskler.
  • Jämfört med löpning har det visat sig att hoppning är en mindre påfrestande träningsform för leder och knän.
  • Hopprep förbättrar hjärtfrekvensen och hälsan och är därför bra för blodtryckspatienter.
  • Hoppning hjälper också till att förbättra ben tätheten och minskar därmed risken för benskörhet.
  • Sist men inte minst är att hopprep är en av de billigast träningsredskapet som finns Du kan köpa ett hopprep under 200kr och kan göras av människor i alla åldrar.

kalorier hopprep?

Hoppa hopprep, är en högenergi kardiovaskulär aktivitet där man svänger ett rep så att det, går över huvudet och under fötterna. Att hoppa rep låter dig hålla dig i form utan att behöva avsätta massa timmar på gymmet. Att hoppa rep i en halvtimme varje dag kan hjälpa dig att förbränna fett och samtidigt stärka många muskler. Hoppens intensitet och mängden energi som utövas varierar från person till person och påverkar starkt hur många kalorier som förbränns.

Diagrammet nedan ger ungefärligt antal kalorier som förbränns på en timme när du hoppar rep.

Tid per minut Förbrända kalorier på en timme

Rephoppning, långsam takt, <100 hopp / min

890

Rephoppning, måttlig takt, 100-120 hopp / min

1190

Rephoppning, snabb takt, 120-160 hopp / min

1250

 

Ett otroligt roligt sätt att bränna kalorier på

Hjärtfrekvensen ökar – Hoppningen förbättrar vårt kardiovaskulära system. Hoppningen hjälper oss att förbränna en massa kalorier på kort tid. Så varför inte uppleva de dagarna när man var ung igen och göra våra träningspass roliga och intensiva igen?

Hopprep träningsprogram

Hoppa hopprep ska du göra när du behöver ett kort och intensivt träningspass. Detta träningspass kombinerar 5 grundläggande hopp, som inte bara förbränner fett, men också tränar benen, magen och armarna. Om du inte är van att hoppa hopprep ska du värma upp med 5-10 minuters promenad, cykling, eller dylikt. Utför varje övning i 2 minuter. Ta pauser när du inte kan hålla i hopp övningen, men försök att hålla dig i rörelse hela tiden. Gå från en övning till nästa utan pauser så att ditt träningspass bara varar i 10 minuter.

Övning Beskrivning
Grundläggande 2 fötter.
Börja med hopprep i varje hand. Hoppa från marken och börja svinga hopprepet under fötterna.
Fortsätt att hoppa upp och ner.
Tränings tips:
Ställ in en timmer så att du kan fokusera på att hoppa och inte på klockan.
Höga hopp
Börja med hopprep i varje hand. Hoppa från marken och börja svinga hopprepet under fötterna.
Fortsätt att hoppa upp och ner med ena foten och sedan den andra. Medan du hoppar för knäna mot bröstet i en hög knä rörelse.Träning tips:
Om en viss övning inte fungerar för dig prova då utan repet ..
Hopprep Sida
Börja med hopprep i varje hand. Hoppa från marken och börja svänga hopprep under fötterna.När du hoppar och repet är över huvudet svänger du benen ut åt sidan och återgå fötterna tillsammans innan repet är under fötterna igen. Träning tips:
Försök att ha tålamod.
Hopprep halv twist
Börja med hopprep i varje hand. Hoppa från marken och börja svänga hopprep under fötterna.När du hoppar flytta fötterna till vänster  och sedan  över till höger sida.Tränings tips:
Sätt på lite musik och försöka hoppa i takt och ha kul.

Hopprep framåt varannan
Börja med hopprep i varje hand. Hoppa från marken och börja svinga hopprep under fötterna.När du hoppar flytta ett ben framåt håll benet rakt och sedan föra tillbaka och flytta det andra benet framåt.
Tränings tips:
Om hopprep inte är din grej kan du åtminstone säga att du prövat!

Tacka gärna genom ett tips om oss i er blogg