Fallgropar när du tränar hemma och hur man undviker dem

Om du är som de flesta människor så har du någon gång bestämt dig att du skulle komma i bättre form. Du var helt övertygad att du skulle hålla fast vid det löftet och förändra ditt liv. Du har kanske även köpt dyra träningsredskap som du skulle ha för att träna hemma.

Men efter ett tag var du tillbaka till dina gamla vanor och träningsredskapen packades undan någonstans eller samlar nu damm i ditt ”tränings” rum. Så vad gick fel? Det var troligen mer än en bidragande faktor, nedan är 5 vanliga fallgropar som ofta omintetgöra även de bästa intentioner och några tips om hur man undviker dem.

Inte tillräckligt med tid:

Många av oss att känna som om vi sträckt till gränsen som det är med våra jobb, barn, etc. Detta är förmodligen den största anledningen till att inte börja en träningsrutin Dock är det så att Du sparar restid till och från gymmet om du tränar hemma. Även när du har börjat träna hemma kan det kännas som att du inte har tid för att träna.

En viktig punkt här är att noggrant tänka efter hur många gånger du ska träna och hur länge du kommer att behöva träna och planera din träning därefter. Om du är en nattuggla, är det förmodligen inte vettigt att du plötsligt ska börja träna varje morgon kl 05:00 (även om detta har fungerat för vissa människor, om de håller sig till det länge nog).

Dessutom, om du har barn som deltar i olika verksamheter så är det klokt att planera din träning någon vecka i förväg. Var flexibel! Kanske kan du variera lite vecka till vecka. ta och prata med din make när du sätter upp ditt schema så att du är säker på att barnen inte blir något problem.

Att inte ha en plan:

Det här är nyckeln och leder ofta till ”Jag har inte tillräckligt med tid”. När du har arbetat ut en tidsplan för när du ska göra din träning, tänk då på vad du vill uppnå och vilken utrustning du behöver för att göra det. Du kan börja i liten skala, en 20 minuters övning med hopprep 3 eller 4 gånger i veckan och bygga därifrån.

Sätta upp realistiska mål:

Att vara realistisk är nyckeln för att inte bli avskräckt. Du kommer att vilja tänka på vad ditt slutmål är, om att gå ner en viss vikt, lägga till vikt och styrka, eller att bygga upp uthållighet och sätta kompletterande mål. Att ha en träningsdagbok och skriva om dina framsteg är ett bra sätt att hålla reda på dina resultat och fortsätta på rätt spår. att skriva ner din träning kommer att ge dig en känsla a

v ansvar.

Tappa intresset eller bli avskräckt:

För att undvika att förlora intresset ska du ändra din träningsrutin från tid till annan. Vissa människor behöver göra olika aktiviteter varje dag medan andra kanske det är ok med bara några få ändringar per år. Verkligheten är, om du inte kryddar upp din träning lite kommer du högst sannolikt förlora intresset någon gång. Forska lite i olika träningsprogram (sporter) och ta några som intresserar dig och blanda upp din träningrutin från tid till annan.

Ett annat bra sätt för att hålla motivationen uppe är att involvera en träningspartner. Oavsett om det är en make eller vän, kan ni schemalägga träningspassen tillsammans eller bara sätta upp mål tillsammans och utbyta erfarenheter och tips på träning för att det ska vara roligt!

Om du noga överväger dessa faktorer kommer du att vara på god väg att etablera en tränings rutin hemma och hålla dig till den. Oavsett om du väljer att träna med Kettlebells, pilatesboll eller någon annan utrustning som nämns ovan, att sätta en upp en plan med realistiska mål kommer att vara den avgörande faktorn. Om du spårar ur, ge då inte upp! Använd bara listan ovan, se var du gick vilse och kom tillbaka. Njut och Lycka Till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *