Bygg Ett Hemmagym

 

Här på sidan kan du hitta bra tips på hur du kan träna hemma. Och det bästa är du behöver inte köpa så många träningsredskap.

Istället för att köpa en dyr trappmaskin, använd trapporna i ditt hem. Förfarandet skulle vara: upp, upp, ner, ner. Med andra ord skulle du lyfta vänster ben upp på trappan, stå kvar där. Och sedan ta med höger ben på trappan. ta med ditt vänstra ben ner på golvet, följt av höger ben. Därefter skulle du växla till att få det högra ben upp först.

Detta förslag bör göras kontinuerligt under flera minuter åt gången. Detta kommer att hjälpa dig att bygga muskler i benen och vara mycket fördelaktigt för ditt hjärta, eftersom det är en konditionsträning,  konditionsträning är mycket gynnsam för din hälsa.

Om du bestämmer dig för att träna hemma kommer du kanske inte undan det faktum att du behöver lägga lite pengar på att köpa träningsredskap. Den goda nyheten är att det inte behöver kosta en förmögenhet.

Här tar vi upp en del utrustning som utgör en bra grundläggande investering för att du ska kunna börja med din träning. Om du vet vad du är ute efter och kan tänka dig att jämföra priser går det att hitta hyfsat prisvärda grejer som kan hålla livet ut. I synnerhet postorder- och Internetbutiker har bra erbjudanden, och det finns också en stor andrahandsmarknad, där man kan köpa utrustning som sällan använts för en bråkdel av det ursprungliga priset.

Brist på pengar

Om du inte har råd att köpa vikter kan du göra dina egna. Träklabbar, stenar, hinkar eller plastflaskor (fyllda med vatten eller sand och försedda med handtag) kan användas i stället för skivstänger och hantlar, men de är förstås inte lika bekväma eller flexibla. Det går också att hänga mellan ett par rejäla stolar för att göra dips och sittande axelpress, och du kan till och med göra chins hängande i en tjock trädgren.

Många människor tycker att det är dyrt att starta en tränings rutin hemma. Men om du börja i liten skala och köper rätt utrustning kan du ha tillräckligt med utrustning för ett fullfjädrat träningsprogram för mindre än ett års gym medlemskap. Här nedanför följer några exempel på bra och billig träningsutrustning som kan köpas för några hundra kronor.

Skivstång med vikter

Skivstång är ett utmärkt träningsredskap som kan hjälpa dig att träna upp styrka, uthållighet, koordination och balans. Här är några skäl till varför du ska träna med skivstång:

En justerbar skivstång av hög kvalitet med många skivor bör vara grunden i din styrketräningsutrustning. Satsa på en skivstång med många olika vikter som du kan kombinera till önskad totalvikt. Gummiklädda vikter är snällare mot golvet och skramlar inte så mycket. Fjäderlås till vikterna är också bra att ha, så att de inte halkar runt eller trillar av när du tränar.

 1. Skivstång ger mångsidig träning. Du kan använda skivstång för att träna många olika muskelgrupper, inklusive ben, rumpa, mage, bröst, axlar och armar. Detta gör att du kan få en helkroppsträning med bara ett träningsredskap.
 2. Skivstång är bra för styrketräning. Skivstång ger ett tungt och specifikt motstånd, vilket gör den lämplig för att träna upp styrka. Övningar som marklyft, knäböj och benpress kan hjälpa dig att träna upp styrka i benen, rumpan och låren.
 3. Skivstång kan förbättra koordinationen. Övningar med skivstång kräver att du koordinerar rörelserna med olika delar av kroppen samtidigt, vilket kan hjälpa dig att förbättra din koordination och balans.

Matta

Yogamatta är ett utmärkt träningsredskap som kan hjälpa dig att träna upp styrka, uthållighet, rörlighet, koordination och balans. Här är några skäl till varför du ska träna med yogamatta:

 1. Du kan använda yogamattan för att träna många olika muskelgrupper, inklusive ben, rumpa, mage, bröst, axlar och armar. Detta gör att du kan få en helkroppsträning med bara ett träningsredskap.
 2. Yogamatta är bra för rörlighetsträning. Yogamatta ger en mjuk och stabil yta att träna på, vilket gör den lämplig för att träna upp rörlighet i olika leder och muskler. Övningar som solhälsningen och downward facing dog kan hjälpa dig att träna upp rörlighet i benen, ryggen och armarna.
 3. Yogamatta kan förbättra koordinationen. Övningar med yogamatta kräver att du koordinerar rörelserna med olika delar av kroppen samtidigt, vilket kan hjälpa dig att förbättra din koordination och balans.
 4. Yogamatta kan hjälpa till att förebygga skador. Genom att använda yogamatta kan du enkelt justera belastningen på övningarna för att matcha din förmåga. Detta kan hjälpa dig att undvika skador genom att du inte överbelastar musklerna.
 5. Yogamatta är lätt att ta med sig. Yogamattan är lätt och smidig, vilket gör den lätt att ta med sig till gymmet eller på resor.

I början kan du skydda golvet med en gammal matta om du tränar hemma, men om du använder tunga vikter är det bättre med hårda, stryktåliga gummimattor.

Chinsstång

Chins är förmodligen den bästa och mest effektiva övningen för att träna övre ryggen, armarna och axlarna. En chinsstång kan monteras i en dörröppning eller på en vägg. Chinsstång är ett utmärkt träningsredskap som kan hjälpa dig att träna upp styrka, uthållighet, koordination och balans. Här är några skäl till varför du ska träna med chinsstång:

 1. Chinsstång ger mångsidig träning. Du kan använda chinsstång för att träna många olika muskelgrupper, rygg, mage, bröst, axlar och armar.
 2. Chinsstång är bra för styrketräning. Chinsstång ger ett tungt och specifikt motstånd, vilket gör den lämplig för att träna upp styrka i olika muskelgrupper. Övningar som chins och dips kan hjälpa dig att träna upp styrka i armar, bröst och rygg.
 3. Chinsstång kan förbättra koordinationen. Övningar med chinsstång kräver att du koordinerar rörelserna med olika delar av kroppen samtidigt, vilket kan hjälpa dig att förbättra din koordination och balans.
 4. Chinsstången är lätt att ta med sig.

Träningsbänk

Du kan göra bänkpress på vilket som helst platt och stabilt underlag, men det bästa är en riktig träningsbänk med ställbar rygg som kan ligga vågrätt eller vinklas. Du behöver också en ställning till skivstången, så att övningen blir lättare att utföra. Det finns även bänkar med fiffiga tillsatser för benspark och lårcurl.

Gummiband

Det finns många skäl till varför man ska träna med gummiband. Här är några av de viktigaste:

 1. Gummiband ger motstånd. När du tränar med gummiband kan du välja olika typer av band med olika motståndskraft, vilket ger dig möjlighet att öka eller minska belastningen på övningarna. Detta är bra för att utmana olika muskelgrupper och för att öka svårighetsgraden på träningen.
 2. Gummiband är lätta att ta med sig. Eftersom gummiband är lätta och små kan du enkelt ta med dem på resor eller till gymmet. Du behöver inte oroa dig för att bära runt tunga vikter eller att ha tillgång till speciella maskiner.
 3. Gummiband kan användas för olika övningar. Du kan använda gummiband för att träna många olika muskelgrupper, inklusive bröst, rygg, ben, axlar och armar. Det finns många olika övningar som du kan göra med gummiband, så det finns möjlighet att variera träningen och hålla den intressant.
 4. Gummiband kan hjälpa till att förebygga skador. När du tränar med gummiband kan du enkelt justera motståndet för att matcha din styrka och förmåga. Detta kan hjälpa dig att undvika skador genom att du inte överbelastar musklerna.
 5. Gummiband är prisvärda. Gummiband är oftast billigare än andra träningsredskap, så de är ett bra val om du vill träna på budget. De flesta set med gummiband innehåller olika band med olika motstånd, så du kan välja det som passar dig bäst.

 Hopprep

Här är några skäl till varför du ska träna med hopprep:

 1. Hopprep är bra när du tränar din kondition. När du hoppar med hopprep krävs det att du använder många olika muskler i benen, rumpan och magen. Detta kan hjälpa dig att förbättra din kondition och öka din uthållighet.
 2. Hopprep är bra för styrketräning. Hopprep kan hjälpa dig att träna upp styrka i benen och rumpan, samtidigt som du också tränar magen och ländryggen för att hålla balansen.
 3. Hopprep kan förbättra koordinationen. När du hoppar med hopprep måste du koordinera rörelserna med benen, rumpan och magen. Detta kan hjälpa dig att förbättra din koordination och reaktionsförmåga.
 4. Hopprep kan hjälpa till att förebygga skador. När du hoppar med hopprep kan du enkelt justera hopphöjden och svårighetsgraden på övningen för att matcha din förmåga. Detta kan hjälpa dig att undvika skador genom att du inte överbelastar musklerna.
 5. Hopprep är roligt. Hopprep är ett roligt träningsredskap som kan göra träningen mer intressant och spännande. Det finns många olika övningar som du kan göra med hopprep, så du kan variera träningen och hålla den intressant.

Kettlebells

Här är några skäl till varför du ska träna med kettlebells:

 1. Kettlebells ger mångsidig träning. Du kan använda kettlebells för att träna många olika muskelgrupper, inklusive ben, rumpa, mage, rygg, bröst och armar. Detta gör att du kan få en helkroppsträning med bara ett träningsredskap.
 2. Kettlebells är bra för styrketräning. Kettlebells ger ett tungt och specifikt motstånd, vilket gör dem lämpliga för att träna upp styrka. Övningar som kettlebell swings och kettlebell goblet squats kan hjälpa dig att träna upp styrka i benen, rumpan, mage och rygg.
 3. Kettlebells kan förbättra koordinationen. Övningar med kettlebells kräver att du koordinerar rörelserna med olika delar av kroppen samtidigt, vilket kan hjälpa dig att förbättra din koordination och balans.
 4. Kettlebells kan hjälpa till att förebygga skador. Kettlebells ger ett tungt, specifikt motstånd som kan hjälpa dig att bygga upp styrka och stabilitet i olika leder och muskler. Detta kan hjälpa dig att undvika skador genom att du inte överbelastar musklerna.

Hantlar

Hantlar är ett utmärkt träningsredskap som kan hjälpa dig att träna upp styrka, uthållighet och koordination. Här är några skäl till varför du ska träna med hantlar:

 1. Hantlar ger dig en bra träning. Du kan använda hantlar för att träna många olika muskelgrupper, inklusive ben, rumpa, mage, bröst, axlar och armar. Detta gör att du kan få en helkroppsträning med bara ett träningsredskap.
 2. Hantlar är bra för styrketräning. Hantlar ger ett specifikt motstånd som är lämpligt för att träna upp styrka i olika muskelgrupper. Övningar som hantelcurls, hantelpressar och hantelrodd kan hjälpa dig att träna upp styrka i armar, bröst och rygg.
 3. Hantlar kan förbättra koordinationen. Övningar med hantlar kräver att du koordinerar rörelserna med olika delar av kroppen samtidigt, vilket kan hjälpa dig att förbättra din koordination och balans.
 4. Hantlar kan hjälpa till att förebygga skador. Genom att använda hantlar kan du enkelt justera belastningen på övningarna för att matcha din förmåga. Detta kan hjälpa dig att undvika skador genom att du inte överbelastar musklerna.

Medicinboll

Här är några skäl till varför du ska träna med medicinboll:

 1. Du kan använda medicinbollen för att träna många olika muskelgrupper, inklusive ben, rumpa, mage, bröst, axlar och armar. Detta gör att du kan få en helkroppsträning med bara ett träningsredskap.
 2. Medicinboll är bra för styrketräning. Medicinboll ger ett tungt och specifikt motstånd, vilket gör den lämplig för att träna upp styrka. Övningar som medicinbollskast, medicinbollslams och medicinbollrodd kan hjälpa dig att träna upp styrka i benen, rumpan, bröstet och ryggen.
 3. Medicinboll kan förbättra koordinationen. Övningar med medicinboll kräver att du koordinerar rörelserna med olika delar av kroppen samtidigt, vilket kan hjälpa dig att förbättra din koordination och balans.
 4. Medicinboll kan hjälpa till att förebygga skador. Genom att använda medicinboll kan du enkelt justera belastningen på övningarna för att matcha din förmåga. Detta kan hjälpa dig att undvika skador genom att du inte överbelastar musklerna.

Pilatesboll

Här är några orsaker till varför du ska träna med pilatesboll:

 1. Pilatesboll ger mångsidig träning. Du kan använda pilatesboll för att träna många olika muskelgrupper, inklusive ben, rumpa, mage, bröst, axlar och armar. Detta gör att du kan få en helkroppsträning med bara ett träningsredskap.
 2. Pilatesboll är bra för styrketräning. Pilatesboll ger ett specifikt motstånd, vilket gör den lämplig för att träna upp styrka i olika muskelgrupper. Övningar som plankan med pilatesboll, bridge med pilatesboll och hund med pilatesboll kan hjälpa dig att träna upp styrka i benen, rumpan, mage och rygg.
 3. Pilatesboll kan förbättra koordinationen. Övningar med pilatesboll kräver att du koordinerar rörelserna med olika delar av kroppen samtidigt, vilket kan hjälpa dig att förbättra din koordination och balans.
 4. Pilatesboll kan hjälpa till att förebygga skador. Genom att använda pilatesboll kan du enkelt justera belastningen på övningarna för att matcha din förmåga. Detta kan hjälpa dig att undvika skador genom att du inte överbelastar musklerna.
 5. Pilatesboll är lätt att ta med sig. Pilatesbollen är lätt och smidig, vilket gör den lätt att ta med sig till gymmet eller på resor. Du behöver inte oroa dig för att bära runt tunga vikter eller att ha tillgång till speciella maskiner.

Pilatesboll: Pilatesboll är en boll som används inom Pilates, en träningsform som fokuserar på kontrollerad rörelse och rörlighet. Bollen används för att öka svårighetsgraden på övningar och för att stärka och förbättra balansen.

Pilatesbollen finns i olika storlekar och kan användas för att utföra många olika övningar, både för styrka och uthållighet. Vanliga övningar som man kan göra med en Pilatesboll inkluderar planka med boll, bollbridge, bollplankan, bollsquat och bollcrunch. Övningarna kan varieras i svårighetsgrad och anpassas till den enskilda personens förmågor. Bollen är lätt att använda och kan användas både hemma och på gym. Det är viktigt att använda Pilatesbollen på rätt sätt och att följa riktlinjerna för säkerhet och teknik, för att undvika skador.

Pilatesbollen kan användas som ett komplement till andra träningsformer, eller som en del av en Pilates-träning. Genom att variera träningen med olika träningsredskap kan man få en mer balanserad träning och hålla motivationen uppe. Det kan också vara bra att använda sig av online-tjänster eller appar för att få professionell rådgivning och hjälp med träningsplanering och teknik.

Inköp av en pilatesboll är en liten investering. Faktum är att bara sitta på en hjälper till att bygga magmusklerna. Istället för att sitta vid ditt skrivbord med en stol, sitt på en pilatesboll i stället och träna magen medan du arbetar. Du kan också dra nytta av pilatesbollen på din fritid genom att sitta på bollen i stället för på soffan när du tittar på TV. Som du ser är det möjligt att träna hemma med nästan inga pengar, inga redskap och utan att påverka din dagliga livsstil. Allt du behöver är ett litet åtagande, och en del motivation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *