Är dessa träningsredskap helt meningslösa

Det var en frustrerande tid
Jag spenderade timma efter timma, dag efter dag på dessa maskiner, men utan resultat. Men nu inser jag  att jag tränade min kropp fel! Jag kan i dag faktiskt se varför jag inte fick något resultat. Jag ska ta dig igenom några exempel för att visa varför det faktiskt är helt meningslösa att träna så som jag gjorde och förhoppningsvis ska du inte gå samma frustrerande väg som jag gjorde.

Den första punkten att ta upp är
(och jag är säker på att nästan alla tänker samma) Konditionsmaskiner är så tråkiga! Du gör samma sak i samma takt om och om igen. Inte konstigt att så många människor ger upp.  Det är så uttråkande och du  får ingen motivation till att komma tillbaka nästa dag. Så vad gör gymmet? Sätter upp en TV förstås.

Detta kan lösa problemet med att du blir uttråkad, nu kan du titta på dina favoritprogram vid träningen och det är väl bra? Men det finns faktiskt en stor fara med detta. Eftersom du nu tittar på TV så tappar du koncentrationen på vad du gör ”din träning”. Du börjar ta det lite lugnare utan att inse det och det slutar med att du får ännu sämre effektivitet i din träning!

En annan faktor att beakta är att springa utomhus är mycket effektivare än att springa på ett löpband. Du får frisk luft, solen gör dig piggare och naturen gör dig mer inspirerad till att öka dina ansträngningar, vilket gör att du förbrukar mer kalorier. Du kan även träna fel när du tränar på ett löpband, som du inte gör när du tränar utomhus.

Jag skulle rekommendera att du varierar ditt tempo (intervallträning) när du tränar, så ditt hjärta får jobba mer. Det stimulerar din fettförbränning på grund av större intensitet. Så öka tempot och ta korta vilopauser!

Du kan spara mycket pengar genom att investera i ditt eget hem gym istället för att gå till ett gym. Lyssna inte på massorna som säger att hemmagym är så dyra. Du behöver inte de nyaste träningsredskapen. Allt du egentligen behöver är ett hopprep, några hantlar, en pilatesboll, och kanske ett gummiband. Detta tillsammans med kroppsvikt övningar är det perfekta hemmagymmet.

Jag hoppas att dessa tips hjälpa dig att bryta dig ur dina tråkiga tränings rutiner så att du når dina mål. Kom ihåg en av de viktigaste med träning är att du ska njuta av det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *